programik okienkowy

Forum poświęcone językowi C#.

Moderator: xxSlayeRxx

programik okienkowy

Sponsor

Sponsor
 

programik okienkowy

Postprzez major19866 » Cz maja 22, 2014 8:13 pm

Witam :)
napisałem prosty programik to wysyłania e-mali w jednym z okienek wpisuję treść, chciałem się dowiedzieć jak zrobić żebym mógł wysyłać nazwy stron, e-maili oraz przycisków click here gdy wysyłam przez normalnego emaila to normalnie działa ale jak przez ten programik to niestety wysyła się cały tekst np"
<html>
<head>
<title></title>
</head>
<body>
<p class="p1">
<span class="s1"><a href="http://mojastrona.pl/?b=8&amp;id=108992&amp;m=938&amp;c=testbatch1">Click Here</a></span></p>
<p class="p2">
&nbsp;</p>
</body>
</html>
major19866
New member
 
Posty: 2
Dołączył(a): Cz maja 22, 2014 8:09 pm

Re: programik okienkowy

Postprzez ToNi » Pt maja 23, 2014 11:53 am

Czyzby ktos pisal jakiegos spammera do nabijania jakichs referali, czy cos?;>
ToNi
Member
 
Posty: 116
Dołączył(a): Cz lis 15, 2012 11:06 pm

Re: programik okienkowy

Postprzez LaM » Wt maja 27, 2014 7:15 pm

Co to znaczy wysyla sie caly tekst ?
Moglbys podac przyklad i wkleic kod ktory masz ?

Jedyna rzecz jaka mi na mysl teraz przychodzi to problem z kodowaniem.
LaM
Member
 
Posty: 118
Dołączył(a): Pn cze 08, 2009 8:01 pm
Lokalizacja: London

Re: programik okienkowy

Postprzez major19866 » Śr maja 28, 2014 4:47 am

po prostu chce zrobić funkcjonalny programik jeszcze nie wiem jak załączniki dodawać a to kod:
co się dzieje po wcisnięciu przycisku wyślij:
Kod: Zaznacz cały
MailMessage message = new MailMessage();
                message.From = new MailAddress(textBox_Od.Text, textBox_nick.Text);
                message.To.Add(new MailAddress(textBox_Do.Text));
               
                message.Subject = textBox_temat.Text;
                message.Body = richTextBox_tekst.Text;
                SmtpClient smtp = new SmtpClient("poczta.o2.pl");
                smtp.UseDefaultCredentials = false;
                smtp.Credentials = new System.Net.NetworkCredential(textBox_nick.Text, textBox_haslo.Text);
                smtp.EnableSsl = true;
                smtp.Port = 587;
                int tmp = 0;
                int error = 0;

            // richTextBox_tekst.Text = dane;

                //smtp.Send(message);

                for (int i = 0; i <=ile;i++ )
                {

                   
                    message.To.Clear();

                    message.To.Add(new MailAddress(odzczyt kolejnych emaili z okienka jezeli chce wyslac do kilku));
                    message.Body = richTextBox_tekst.Text;
                    try
                    {
                        smtp.Send(message);
                        tmp += 1;
                       
                        label_blad.Text = "done error: " + error + " tmp: " + tmp;
                    }
                    catch
                    {
                     
                        label_blad.Text = "done error: " + error + " tmp: " + tmp;
                        error += 1;
                    }
 
             
                    label_blad.Text = "done error: " + error + " tmp: " + tmp;
                    label_blad.Visible = true;
                   
                }   
major19866
New member
 
Posty: 2
Dołączył(a): Cz maja 22, 2014 8:09 pm

Re: programik okienkowy

Sponsors

Sponsor
 


Powrót do C#

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron