Logowanie do strony

Forum poświęcone językowi C#.

Moderator: xxSlayeRxx

Logowanie do strony

Sponsor

Sponsor
 

Logowanie do strony

Postprzez shn.poks » Wt gru 07, 2010 7:45 am

Witam,

czy ktoś może programował kiedyś opcję logowania do strony ? ( czym ew anaizować jak to tam się dzieje )
Potrzebuję pobrać źródło strony w celu analizy danych, jednak zwraca mi stronę "sesja wygasła", mimo iż w FF jestem zalogowany. Musiałbym najpierw w z poziomu aplikacji się zalogować.

dzieki
shn.poks
New member
 
Posty: 3
Dołączył(a): Pt paź 08, 2010 8:21 pm

Re: Logowanie do strony

Postprzez yaso » Wt gru 07, 2010 9:03 am

Logowanie do strony wygląda tak:
masz strone z formularzem gdzie wpisujesz login i haslo
klikasz przycisk zaloguj ktory wywołuje odpowiednią funkcje logującą
w funkcji logującej masz np odwołanie do bazy sql w której to przechowujesz loginy i hasła (zaszyfrowane hasła! ! !) i jeśli login i haslo są w bazie to ustawiasz że ZALOGOWANY = true jeśli zaś nie ma to zwracasz komunikat błąd logowania i ZALOGOWANY = false.

cała filozofia procesu logowania

Yaso
yaso
Member
 
Posty: 49
Dołączył(a): Pn kwi 19, 2010 11:31 am

Re: Logowanie do strony

Postprzez shn.poks » Wt gru 07, 2010 9:33 am

Heh, no ale chodzi mi o zalogowanie się do czyjejś strony, w c# np zalogować się na forum czy jakąś tam inną stronę.

Mam swoje konto na stronie XXX, mam login/hasło i z poziomu aplikacji chce wejść na stronę XXX.
shn.poks
New member
 
Posty: 3
Dołączył(a): Pt paź 08, 2010 8:21 pm

Re: Logowanie do strony

Postprzez shn.poks » Wt gru 07, 2010 10:50 am

Albo inaczej:

piszę program w c#, do porządnego działania aplikacji potrzebuję pobierać dane z jednej strony, stwierdziłem, że rozwiązanie pobrać plik html i wyszukiwanie w nim istotnych dla mnie informacji będzie proste i łatwe i z tym ok:

WebClient webClient = new WebClient();
byte[] reqHTML;
webClient.Headers.Add("user-agent", "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.2; .NET CLR 1.0.3705;)");
reqHTML = webClient.DownloadData("http://stronka.pl");
UTF8Encoding objUTF8 = new UTF8Encoding();

i w UTF8Encoding objUTF8 mam stringa zawierającego źródło strony.

Jednak problem następuje taki, że serwer zwraca mi stronę zawierającą treść "Sesja wygasła".
Muszę wpierw z poziomu aplikacji zalogować się na stronę aby pobrać z niej dane.
Nie wiem jak się za to zabrać.
shn.poks
New member
 
Posty: 3
Dołączył(a): Pt paź 08, 2010 8:21 pm

Re: Logowanie do strony

Postprzez NoBrain22 » Cz gru 09, 2010 7:39 pm

Najlepiej zrobić to używając klasy HttpWebResponse i HttpWebRequest, nie wiem co to za strona i czy wymaga sid przy logowaniu. Jeśli wymaga, zrobiłbym to w ten sposób:
Najpierw pobrałbym źródło strony, wyciągając ze źródła sid, wrzucając ciastka do kontenera. Później podpiąłbym kontener z ciastkami dla gościa i zalogowałbym się na strone.
Podaj mi adres tej stronki na priv, albo napisz jak wygląda na niej logowanie.
NoBrain22
Member
 
Posty: 30
Dołączył(a): So paź 16, 2010 7:30 pm

Re: Logowanie do strony

Postprzez IceG » N paź 04, 2015 5:32 pm

Cześć :)
Wiem, że temat jest stary, ale podepnę się pod niego bo również chcę napisać aplikację do logowania się na stronie w celu pobrania z niej treści. Niestety nie wiem jak wyciągnąć ciąg potrzebny do logowania na www, adres to http://tb7.pl jakby ktoś mógłby mi pomóc byłoby fajnie :)

Pozdrawiam
IceG
IceG
Member
 
Posty: 74
Dołączył(a): So mar 06, 2010 11:21 pm

Re: Logowanie do strony

Sponsors

Sponsor
 


Powrót do C#

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości